חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק רע"ב 10454/04

: | גרסת הדפסה
רע"ב
בית המשפט העליון בירושלים
10454-04,10631-04
16.1.2005
בפני :
אדמונד לוי

- נגד -
:
1. מתתיהו שבו
2. יצחק פס

עו"ד נ' ורצברגר
עו"ד י' גולן
:
1. ועדת השחוררים בבית הסוהר מעשיהו
2. היועץ המשפטי לממשלה

עו"ד הרן רייכמן
החלטה

1.        בתאריך ו' בשבט תשס"ד (29.1.2004) הורשעו המבקשים בבית-המשפט המחוזי בירושלים בנשיאת נשק ללא רשות - עבירה לפי סעיף 144(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, ובקבלת נכסים שהושגו בפשע - עבירה לפי סעיף 411 לחוק. זאת, לאחר שהודו כי ביום 17.8.2003 הובילו שמונה לבנות חבלה שנגנבו מצה"ל, ביודעם כי הללו גנובות, לכיוון ירושלים קודם שנעצרו בידי כוחות הביטחון. בית-המשפט המחוזי גזר למבקשים 15 חודשי מאסר בפועל ו-18 חודשי מאסר על תנאי. ערעור המדינה לבית-משפט זה על קולת העונש התקבל, ותקופת המאסר לריצוי בפועל הועמדה על 24 חודשים. בפסק-דינם הדגישו השופטים ביניש, ריבלין וג'ובראן את חומרת מעשיהם של המבקשים, ואת הצורך להחמיר בענישה בעבירות בנשק, אך הדגישו - בהתאם להלכה הנוהגת עמנו שנים הרבה - כי אינם ממצים את הדין עם המבקשים.

2.          המבקשים סיימו לשאת בשני שלישים מתקופת מאסרם בתאריך 12.10.2004 (לאחר ניכוי מינהלי), אך ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר דחתה את בקשתם לשחרור מוקדם. הוועדה אימצה את חוות דעתו של שירות ביטחון כללי, ולפיה משתייכים המבקשים להתארגנות טרור קיצונית, בשירותה אף העבירו את אמצעי הלחימה שנתפסו, ויש חשש כי עם שחרורם ישובו לפעול בשורותיה של התארגנות זו, ויסכנו בכך את שלום הציבור. עוד קבעה הוועדה, כי לאור חומרת העבירות בהן הורשעו השניים, יפגע שחרורם המוקדם באמון הציבור במערכת אכיפת החוק.

3.          ערעורם של המבקשים על החלטת הוועדה נדחה בידי בית-המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו (כבוד סגן-הנשיא י' גרוס והשופטים א' קובו ומ' רובינשטיין) אשר קבע, כי החלטת הוועדה סבירה ואין להתערב בה. מכאן הבקשות שבפני, שהדיון בהן אוחד, ובגדרן עותרים המבקשים לקבלתה של רשות לערער.

4.          לאחר שעיינתי בבקשות ובתשובת המדינה להן, באתי לכלל מסקנה כי דינן להידחות. הבקשות אינן מעלות, חרף ניסיונם של המבקשים להראות אחרת, כל שאלה משפטית החורגת מעניינם שלהם, ואין הן מגלות עילה לבחינה שלישית בפני בית-משפט זה (ראו  רע"ב 7/86 וויל נ' מדינת ישראל, לא פורסם).

             הבקשות נדחות.

             ניתן היום, ו' בשבט תשס"ה (16.1.2005).

                                                                                                            ש ו פ ט


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.    התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>